Шольц повідомив, скільки грошей на військову допомогу Україні передбачено в бюджеті ФРН

Шольц повідомив про фінансову допомогу
Шольц повідомив про фінансову допомогу

Німеччина планує продовжити надавати військову підтримку Україні як з власного бюджету, так і разом з партнерами по G7. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц під час пресконференції з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. У проєкті бюджету на наступний рік передбачена двостороння військова підтримка Україні у розмірі 4 млрд євро. Крім того, разом з країнами G7 надасть їй кредит у розмірі 50 млрд доларів. Це має забезпечити надійну фінансову підтримку.

За словами канцлера, кредит буде покриватися прибутками від заморожених активів російського центрального банку. Шольц підкреслив, що це непросте завдання, але його можна виконати. Представники всіх зацікавлених держав зараз активно працюють над умовами цього механізму. Канцлер також запевнив, що Німеччина продовжуватиме надавати фінансову, економічну, політичну та військову підтримку Україні так довго, як це буде потрібно.

Щодо передачі Україні нових видів озброєнь, зокрема, далекобійних ракет, наразі ніяких рішень не прийнято. Президент України Володимир Зеленський раніше розповів Олафу Шольцу про потреби країни в бронетехніці та протиповітряній обороні.

Читайте також