Шольц висловився про безробітних біженців із України

Шольц висловився про безробітних біженців із України
Шольц висловився про безробітних біженців із України

Канцлер Німеччини закликав українських біженців шукати роботу

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав українських біженців шукати роботу. Він наголосив на необхідності якнайшвидшого залучення сотень тисяч українців до німецького ринку праці та закликав усунути бюрократичні перешкоди, які гальмують цей процес.

Шольц навів конкретний приклад, який ілюструє масштаб проблеми: з 2000 українських лікарів, які прибули до Німеччини з бажанням працювати, лише 120 отримали необхідний дозвіл. Така ситуація, на думку канцлера, є неприпустимою та потребує негайного виправлення.

Очільник німецького уряду відзначив певний прогрес у цьому напрямку. Завдяки ініціативі Job-Turbo, запровадженій Міністерством праці та соціальних справ Німеччини, кількість працевлаштованих українців зросла до 200 тисяч осіб.

"Але було б ще кілька сотень тисяч, якщо можна так висловитися. Ось чому я хотів би, щоб робота була виконана", - заявив канцлер.

Шольц визнав, що миттєве працевлаштування на посаду, аналогічну тій, яку людина обіймала в Україні, не завжди можливе. Проте він закликав до гнучкості, пропонуючи розглядати варіанти часткової зайнятості як перший крок до повноцінної інтеграції у німецький ринок праці.

Він також звернув увагу на структурні проблеми, які перешкоджають ефективному працевлаштуванню українців. Серед них - надмірна бюрократизація процесів у федеральних землях та велика кількість паралельних організацій, відповідальних за визнання професійних ступенів і кваліфікацій. На його думку, ця складність суттєво гальмує прогрес у вирішенні питання.

Читайте також