Сольський подав у відставку, Європарламент визнав Путіна нелегітимним. Головне за 25 квітня

Міністр агрополітики Сольський подав у відставку

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський звільнився зі своєї посади. Відставку міністра розглядатимуть на одному з найближчих пленарних засідань.

У своїй заяві міністр визнав, що в такій ситуації написання заяви про відставку є правильним кроком. Він висловив надію, що Верховна Рада прийме його відставку і вирішить, чи продовжувати йому працювати.

Європарламент визнав Путіна нелегітимним президентом

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій осудив проведення недемократичних "виборів" Путіна та закликав не визнавати їх результати.

У резолюції європарламентарі закликають країни-члени ЄС та міжнародну спільноту не визнавати результати російських "виборів", оскільки вони проводилися на окупованих територіях України та не були вільними і чесними в Росії.

Європарламентарі наголосили, що ці "вибори" мали на меті лише легітимізувати владу Путіна і продовжувати війну проти України.

Митрополита Святогірської лаври Арсенія взято під варту

Митрополита Арсенія, який розповсюджував інформацію про розміщення українських Збройних сил, було взято під варту.

За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури, митрополит підозрюється у незаконному поширенні інформації про ЗСУ. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

За це йому може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Справа судді Львова

Шостий апеляційний адміністративний суд 25 квітня ухвалив перерву до 30 травня у справі щодо поновлення судді Богдана Львова на посаді у Верховному Суді. Раніше виявилося, що він має російське громадянство.

Представник Служби безпеки підтвердив, що Львов був дійсно громадянином РФ. Це було підтверджено на основі даних російської податкової служби та МВС.

Верховна Рада узаконила роботу домашніх працівників

Верховна Рада прийняла законопроєкт, який визначає права та соціальний захист домашніх працівників. За законопроєкт проголосувало 231 народний обранець. Він передбачає укладення трудового договору з домашніми працівниками та їх захист.

Також законопроєкт визначає, що цей договір є основним документом, який регулює трудові відносини між працівником і роботодавцем. Вони також можуть бути використані для допуск до роботи після отримання дозволу зайняти домашнього працівника від центрального органу виконавчої влади, що адмініструє соціальне страхування.

Демонтаж Арки дружби народів. Київська влада ухвалила рішення

Білорусь прийняла нову воєнну доктрину

Міноборони повідомило, чи вручатимуть ТЦК повістки чоловікам за кордоном

Європарламент пропонує ввести санкції проти Медведчука

На Київщині автомобілі пішли під воду через сильну зливу (відео)