Сонячна енергетика стала загрозою для екології цілого континенту – The Guardian

Виклик для сонячної енергетики в Австралії

Сонячна енергетика, яка є екологічно безпечним джерелом електрики, стала серйозною проблемою для Австралії. За даними The Guardian, проблема з відходами сонячних панелей очікується вже протягом найближчих двох-трьох років, а не в 2030 році, як ми думали раніше.

Сонячна промисловість швидко наближається до переломного моменту, коли кількість відходів досягне безпрецедентного рівня. Рівень відходів сонячних панелей досягне критичної точки в найближчі два-три роки

Проблема полягає в тому, що лише один штат в Австралії заборонив утилізацію сонячних панелей на сміттєвищах, а процес переробки цих відходів є дорогим. Багато комерційних переробників просто видаляють алюмінієву раму та проводку.

Це призводить до іншої проблеми - неможливості повторного використання компонентів сонячних панелей разом із збільшенням їх виробництва. Експерт з відновлюваних джерел енергії Ронг Денг заявляє, що при збільшенні виробництва навіть у п'ять разів світові запаси срібла можуть вичерпатися за два десятиліття.

Об'єднання виробників сонячної енергії в США

Американські виробники сонячних панелей поєднують зусилля для отримання нових субсидій на вітчизняне обладнання. Вони створюють панелі, які дозволяють розробникам сонячних проектів у США отримувати федеральну субсидію. За даними Reuters, адміністрація Байдена рекламує угоду між виробником сонячних батарей Suniva та компанією Heliene, яка займається виробництвом панелей у Міннесоті, як крок до розвитку вітчизняної сонячної промисловості для конкуренції з Китаем.