Соратник Тимошенко розповів, чи блокуватиме «Батьківщина» продаж землі великим холдингам

Початок другого етапу земельної реформи запланований на 1 січня 2024 року. З цього моменту юридичні особи також зможуть купувати сільськогосподарські земельні ділянки. Політична партія "Батьківщина" завжди була проти введення ринку землі і щодо того, чи буде партія блокувати продаж землі великим агрохолдингам з початку наступного року, немає однозначної відповіді. Цю інформацію можна знайти у статті "Торгують всі! Земельний ринок вступає у нову фазу" порталу "Главком".

Вадим Івченко, депутат від партії "Батьківщина", нагадав, що після прийняття закону про ринок землі, партія зареєструвала проєкти постанов про встановлення мораторію на продаж землі. Він також вказав, що при відкритті ринку землі фермерам було обіцяно отримати кредити від банківської системи, проте це не відбулося. Івченко підкреслив, що "Батьківщина" буде підтримувати будь-яку постанову про мораторій, яку підтримає більшість, і висловив свою неприхильність напівзаходам у цьому питанні.

Депутат також зазначив, що пропозиції "Батьківщини" щодо мораторію повторюватимуть постанови, які були зареєстровані в кінці 2019 року - на початку 2020 року, коли фермери проводили масові протести. Варто відмітити, що депутати від партії "Слуга народу" зареєстрували законопроєкт щодо відтермінування набуття юридичними особами права на купівлю земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Пропонується перенести цю норму на два роки з дня припинення або скасування воєнного стану на території України.

Читайте також:

  • Торгують всі! Земельний ринок вступає у нову фазу
  • «Укрексімбанк» продає земельний «цвинтар». Скандал під Києвом
  • Мінагрополітики назвало область України з найдорожчою землею
  • Відкриття ринку землі: як продати свою ділянку і уберегтися від аферистів
  • Голова аграрного комітету Микола Сольський: На старті гектар коштуватиме $1500–1700