Спека у Туреччині зашкалює. Готелі запропонували туристам нову розвагу

Туристи на пляжі Туреччини
Туристи на пляжі Туреччини

У Туреччині через спеку туристи не залишають свої готелі вдень, що призводить до втрати прибутку магазинами та туристичним бізнесом. Проте, міністр туризму та культури Мехмед Ерсой запропонував нічне відвідування музеїв для розваги туристів. Відповідну ініціативу розповів міністр у інтерв`ю турецькій пресі.

За словами міського голови, така програма дає туристам можливість відвідувати найвідоміші пам'ятки Туреччини після заходу сонця і не турбуватися про спеку. Ерсой додав, що програма отримала багато позитивних відгуків, як від туристів, так і від місцевих торговців, які збільшили години роботи і мають більше клієнтів.

Міністр також заявив, що планує продовжити нічні екскурсії і у місяці, коли спека стихне. Він вважає, що такі програми допоможуть привернути більше туристів і подовжити сезон відпочинку.

Турецькі готельєри почувають диспозицію через розвиток туризму в сусідній Грузії, яка пропонує розкішний відпочинок по системі "все включено". Тепер Туреччина стикається з конкуренцією від міста Батумі, де планується відкриття п'ятиготельного комплексу на 1055 номерів.

Читайте також