Шпигував за ТЕЦ: у Болгарії затримано чоловіка з українськими документами

Шпигував за ТЕЦ: у Болгарії затримано чоловіка з українськими документами

У Болгарії затримали 23-річного чоловіка з українськими документами, якого підозрюють у шпигунстві на користь іноземної держави. Чоловіка затримали на території ТЕС «Мариця-Схід-2», повідомляє Nova.bg.

Працівники теплоелектростанції затримали чоловіка, коли проводили обшук. У нього знайшли мобільні телефони, фотоапарати, SIM-карти й карти пам’яті.

Затримання сталося через збирання чоловіком інформації для іноземної держави, яка містить державну таємницю.

Експертиза має встановити, чи фотографував затриманий стратегічні об’єкти, а також чи є громадянином України та як потрапив на територію ТЕС.

Заступник міського прокурора Софія Христа Крастева заявила, що національній безпеці Болгарії нічого не загрожує. Прокуратура готується подати клопотання про безстроковий арешт затриманого.

Нагадаємо, ФСБ вербує українських біженців для диверсій в Європі. Росія використовує камери та супутникові знімки, щоб відстежувати поставки обладнання та боєприпасів з Польщі та інших країн до складів в Україні.

Президент Болгарії Румен Радев звинуватив НАТО у причетності до війни Росії в Україні, а дозвіл на постачання зброї з Заходу Україні може призвести до "ядерного Армагеддону".

Читайте також: