Спортсменка з РФ взяла участь в заході організації, яка займається викраденням українських дітей

Спортсменка з РФ на заході
Спортсменка з РФ на заході

Учасниця Олімпійських ігор у Токіо росіянка Уляна Баташова була присутня на заході російської організації "Движение первых". Цю інформацію повідомили в ЗМІ.

Баташова є відомою п'ятиборкою і шестиразовою чемпіонкою Росії з сучасного п'ятиборства як в індивідуальному заліку, так і в команді та естафеті. Вона також є дворазовою срібною призеркою чемпіонату світу в команді та естафеті, чемпіонкою світу серед юніорів та бронзовою призеркою першості світу в індивідуальному заліку.

Блок галереї

Необхідно зазначити, що організація "Движение первых" перебуває під санкціями Європейського Союзу, США, Канади, України та Швейцарії через свою причетність до депортації українських дітей до Росії та поширення пропаганди і дезінформації.

Подія з участю Баташової відбулася в гімназії №2 міста Октябрський у Башкортостані наприкінці червня. Про свою участь в цьому заході вона також повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Раніше Баташова отримала нейтральний статус від Міжнародного союзу сучасного п'ятиборства (UIPM) і була допущена до чемпіонату світу з п'ятиборства. 

Проте, Base of Ukrainian Sports знайшла докази підтримки Баташовою російської агресії в соцмережах. Ця інформація була надіслана в UIPM, але організація вирішила проігнорувати її.

Більше 200 українських спортсменів підписали відкритий лист до президента Франції Емманюеля Макрона, мера Парижа Анн Ідальго, міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастері та голови Оргкомітету Олімпійських і Паралімпійських ігор 2024 Тоні Естанге. Вони вимагають заборонити росіянам, які підтримують війну, брати участь в Олімпіаді в Парижі.

Читайте також