Споживання електроенергії досягло максимуму – «Укренерго»

Споживання електроенергії досягло максимуму
Споживання електроенергії досягло максимуму

Сьогодні, 15 липня, належні обмеження будуть застосовуватись до споживання електроенергії протягом всієї доби. Внаслідок аномальної спеки в Україні та Європі, споживання світла досягло максимального рівня, повідомляє пресслужба "Укренерго".

За інформацією пресслужби, використання світла українцями значно перевищує можливості електростанцій для його забезпечення.

Для компенсації дефіциту енергії в системі, сьогодні до 16:00 годин буде діяти три етапи погодинних відключень, а після 16:00 годин - чотири етапи.

Крім цього, через аномальну спеку вже знеструмлено 446 населених пунктів у шести областях: Київській, Чернігівській, Житомирській, Тернопільській, Львівській та Рівненській.

Нагадаємо, негода у Львові стала наступним випробуванням для енергетичної системи України. У зв'язку зі спекою виникло пожежі на двох енергетичних об'єктах у західних областях країни. Як раніше повідомлялося, Україна робить все можливе, щоб збільшити імпорт електроенергії. Зокрема, в Україні можливе зменшення кількості відключень світла через приблизно місяць.

Окрім того, голова "Укренерго" спростував інформацію про експорт електроенергії з України, заявивши, що Україна не продає світло за кордоном, а лише допомагає сусіднім країнам транспортувати їх електроенергію.

Важливо зазначити, що вересень і жовтень будуть місяцями з найменшою кількістю відключень електроенергії, якщо енергетична система України не зазнає нових серйозних пошкоджень.

Читайте також