Справа Гринкевичів: суд ухвалив нове рішення

Суд продовжив запобіжний захід для сина львівського бізнесмена

Печерський суд Києва продовжив запобіжний захід Роману Гринкевичу - сину Ігоря Гринкевича, який є фігурантом справи про схеми на закупівлях Міноборони для армії. Запобіжний захід полягає в триманні під вартою на два місяці з можливістю застави - 393 млн грн. Про це повідомив адвокат Гринкевича Андрій Гуджал у коментарі Суспільному.

Прокурори подали клопотання на продовження запобіжного заходу. Роман Гринкевич є одним з п'ятьох підозрюваних у справі постачання одягу для ЗСУ.

Збитки для держави на 1 млрд грн

Роман Гринкевич став фігурантом справи свого батька Ігоря Гринкевича, який через підставні компанії вигравав контракти на постачання одягу та їжі для української армії. Однак частина з цих контрактів не була виконана або була виконана зі затримкою або не в повному обсязі. Загалом, державі завдано збитків на 1 млрд гривень.

Затримання Романа Гринкевича

Роман Гринкевич був затриманий 22 січня в Одесі під час спроби виїхати за кордон. Він готувався до виїзду протягом трьох днів. Суд надав дозвіл на його затримання 19 січня за клопотанням прокурорів.

ДБР оголосило Романа Гринкевича в розшук 18 січня, але затримання не було здійснено відразу, оскільки було необхідно набрати достатньо доказів.+