Справа митрополита УПЦ МП Павла: суд дозволив зняти електронний браслет (відео)

Суд зняв браслет з митрополита Павла

Суддя Печерського районного суду м. Київ прийняв рішення про зняття електронного браслета з митрополита Павла, колишнього намісника Києво-Печерської Лаври. Про це повідомив адвокат митрополита Микита Чекман, посилаючись на рішення суду.

«Рівно рік та один місяць… Нарешті сьогодні судовим рішенням було знято електронний браслет з намісника Лаври Вл Павла», – йдеться у повідомленні.

Поки що у суді не коментували цю інформацію.

Перебіг судового процесу

На початку квітня Шевченківський райсуд Києва встановив екснамісникові Києво-Печерської лаври, митрополиту Української православної церкви (Московського патріархату) Павлу (Лебедю) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Служба безпеки України звинуватила його у виправдовуванні і запереченні російської агресії проти України і порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної і регіональної належності.

Після цього Апеляційний суд Києва підтримав рішення про домашній арешт для митрополита Павла, призначивши йому цілодобове спостереження та носіння електронного браслета до 30 травня.

Під час процесу адвокати митрополита винесли клопотання про виправлення помилки у написанні прізвища Павла, але суд не задовольнив цю вимогу.

Митрополит знайшов виправдання

У свою чергу, митрополит Павло пояснив, що не заряджав електронний браслет з технічних причин.