Справа не у привабливості: пояснюємо, чому губки для миття посуду різного кольору

Значення кольору губки для миття посуду

Чи замислювалися ви, навіщо звичайні губки для миття посуду виробники фарбують у різні кольори?

Багато господинь думають, що така яскрава палітра існує лише для того, щоб привернути увагу покупців та порадувати їх. Адже мити посуд яскраво-червоною губкою набагато цікавіше, ніж блідо-сірою. А взагалі, справа тут зовсім не у зовнішній візуальній привабливості, адже насправді колір губки для миття посуду вказує на ступінь її жорсткості. Gazeta.ua розповість, яких видів бувають губки і на що вказує їх колір.

Виявляється, лише подивившись на колір поролонової частини губки, можна легко визначити, для миття якого посуду і видалення яких забруднень вона призначена. Найпопулярнішими губками являються жовті та зелені.

Жовтий колір скотч-брайтона забезпечує дбайливий догляд. Такою губкою можна мити скляний посуд, кришталь, фарфор. Губка із жовтим шаром відрізняється відсутністю абразивних частинок, тому такою губкою не вийде відмити нагар або бруд, що присохнув. Подібні моделі виготовляються спеціально для очищення делікатних матеріалів.
Зелений колір свідчить, що абразивна частина губки дуже жорстка. За допомогою такої губки можна легко очистити застиглий жир, пригорілу їжу та її залишки, які вже засохли. З такою губкою варто бути обережнішими, є ризик пошкодити емаль.

Чорний колір вказує на максимальну щільність віскози та вміст абразивних речовин. Такі губки створені для видалення нагару та складних плям, і застосовувати їх на делікатних поверхнях не можна. Багато господинь взагалі не застосовують чорний скотч-брайт для посуду. Найчастіше такі губки використовуються для миття унітазу, ванни та раковини.

Синій колір смужки вказує на м'яку поверхню, ця губка за жорсткістю наступна за жовтою. Модель можна використовувати для миття скляних виробів, із сильними плямами чи застарілими залишками їжі вона може не впоратися.

Червоний або оранжевий колір абразивної частини дозволяє відтерти засохлу їжу, може використовуватися для миття емалі та тефлону. Такі губки можуть відтерти серйозні забруднення на делікатних поверхнях.

Спосіб миття духовки без хімічних засобів

Вимити духовку не так легко. Про це знають усі господині, які доволі часто нею користуються.

Є багато хімічних засобів, які допоможуть відновити вигляд духової шафи. Але вони не бюджетні.

Gazeta.ua пропонує спробувати теж дієвий спосіб, але який не потребує великих витрат.