США, Японія та Південна Корея домовилися про нову співпрацю: деталі угоди

Деталі угоди США, Японії та Південної Кореї
Деталі угоди США, Японії та Південної Кореї

У неділю, 28 липня, в Токіо головні міністри оборони США, Японії та Південної Кореї підписали важливий документ про співпрацю в галузі безпеки.

Ллойд Остін, глава Пентагону, разом з міністрами оборони Японії і Південної Кореї Мінору Кіхарою і Шин Вон Сіком, підписали меморандум, який описує початок нової ери співпраці між трьома країнами.

Цей документ є реакцією на зростання загроз у регіоні, зокрема, з боку Північної Кореї і посилення її військової співпраці з Росією.

Меморандум стане основою для постійної трьосторонньої співпраці в галузі безпеки, він визначає ключові принципи та напрями для політичних консультацій, обміну розвідувальними даними та проведення спільних військових навчань.

Особлива увага буде приділятися обміну даними про ракети Північної Кореї, а також проведенню багатонаціональних навчань, зокрема маневрів Freedom Edge.

Наступна зустріч міністрів оборони трьох країн запланована на наступний рік у Сеулі, що свідчить про довгострокові наміри щодо співробітництва та координації зусиль у сфері оборони.

Раніше ЗМІ повідомляли про загрозу нового протистояння між США та Росією в галузі ракетної безпеки.

Читайте також