США направлять на Близький Схід атомний підводний човен

Підводний човен в напрямку Близького Сходу
Підводний човен в напрямку Близького Сходу

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав відправити на Близький Схід атомний підводний човен USS Georgia та прискорити перекидання авіаносця Abraham Lincoln, повідомили у Пентагоні.

В розпорядженні зазначено, що Остін поспілкувався по телефону з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом. Під час розмови він підтвердив американську підтримку заходам для захисту Ізраїлю та наголосив на зміцненні військової присутності США на Близькому Сході у зв'язку зі зростанням напруженості в регіоні.

Засвідчуючи свою підтримку, Остін наказав авіаносній ударній групі USS ABRAHAM LINCOLN, що оснащена винищувачами F-35, прискорити своє пересування до зони відповідальності Центрального командування. Тим часом авіаносець Theodore Roosevelt вже знаходиться в регіоні.

Крім цього, голова Пентагону дав доручення направити в район Центрального командування підводний човен USS Georgia з керованими ракетами.

Під час телефонної розмови Остін та Галлант обговорили також операції Ізраїлю в Газі, а також зусилля щодо досягнення угоди про припинення вогню та звільнення заручників.

Темою розмови стали також зусилля щодо стримування агресії з боку Ірану, ліванської "Хезболли" та інших угруповань, пов'язаних з Іраном, у всьому регіоні.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також