США не можуть залишатися осторонь боротьби України з Росією - гендиректор JPMorgan Chase

США не можуть залишатися осторонь боротьби України з Росією - гендиректор JPMorgan Chase

Генеральний директор JPMorgan Chase Джеймі Даймон закликав США приєднатися до боротьби України з Росією, оскільки це стосується інтересів Америки. Він пише про це у щорічному листі акціонерам компанії.

Даймон вказує на необхідність об'єднання і подолання партійних розбіжностей в США, щоб підтримати Україну і протистояти авторитаризму.

"Залишатися осторонь під час битв за автократію і демократію, між диктатурою і свободою, сьогодні для Америки просто не варіант. Україна - передова лінія демократії. Якщо війна піде погано для України, ви можете побачити розкол Pax Americana, що стане катастрофою для всього вільного світу", - зазначив Даймон.

Джеймі Даймон також наголосив, що перемога України є важливою для США, і закликав національних лідерів пояснити американському народу, що саме стоїть на карті і як важливо підтримувати Україну.

"Боротьба України - це наша боротьба, і забезпечення їхньої перемоги - це забезпечення Америки насамперед. Вкрай важливо, щоб наші національні лідери пояснили американському народові, що поставлено на карту, і переконливо аргументували - з енергією, послідовністю і ясністю - нашу тверду і неминущу прихильність виживанню України стільки, скільки буде потрібно", - додав він.

Також відзначається, що лист Даймона підсилює тиск на спікера Палати представників США Майка Джонсона з метою надання допомоги Україні, яка застопорилася в Конгресі через протидію республіканців.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: