США передали Україні пакет допомоги для фіксації злочинів РФ: деталі

США надали новий комплект технічної підтримки Україні

Слідчі підрозділи України отримали новий комплект технічної підтримки від США. Він включає автомобілі, безпілотники та лабораторії для аналізу ДНК. Про це повідомило МВС України.

У церемонії передачі пакету допомоги взяли участь міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко та посол США в Україні Бріджит Брінк. Зазначається, що США вже надали українським правоохоронним органам допомогу на суму більше ніж 287 млн доларів з моменту початку вторгнення РФ.

Нова техніка допоможе у боротьбі зі злочинами

Міністр Клименко зауважив, що за допомогою переданої техніки буде можливо швидко та якісно виявляти злочини Росії. Наприклад, лабораторії швидкісного аналізу ДНК дозволяють встановити ДНК-профіль за 1,5 години.

Працівники поліції проходили навчання з підготовки фахівців-криміналістів для роботи з такими швидкісними лабораторіями. Вже є результативні випадки встановлення осіб, що загинули внаслідок ракетних ударів РФ

Допомога передана до прифронтових регіонів

Технічна допомога буде передана насамперед до прифронтових регіонів, які постійно перебувають під ворожим вогнем.

Палата представників не ухвалила допомогу Україні

Раніше Джо Байден назвав обурливими дії членів Палати представників, які пішли на двотижневі канікули, не проголосувавши за допомогу Україні. Восьмеро членів палати представили пропозицію щодо фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму $66,3 млрд. Однак, Сенат вже проголосував за ухвалення пакета допомоги, і рішення залишається наступному етапу - Палаті представників.

Спікер палати, Майк Джонсон, обіцяв, що законопроєкт про виділення допомоги Україні буде ухвалений без зайвих заходів, які стосуються міграційної кризи.

Сенат уже проголосував за допомогу Україні, тепер рішення чекає на палату представників, але вона наразі не проголосувала через канікули до кінця лютого.