США підтримують випуск країнами G7 облігацій на основі заморожених активів РФ: скільки може отримати Україна

Україна отримує облігації від країн G7
Україна отримує облігації від країн G7

США пропонують створити фонд на підтримку України

США запропонували країнам G7 створити механізм використання заморожених російських активів з метою підтримки України. За даними Bloomberg, план передбачає створення спецфонду для випуску облігацій на суму не менше 50 млрд доларів, які будуть забезпечені прибутками від активів.

Деякі країни G7 висловлюють обережність щодо цієї ідеї, оскільки отримання від потенційного розміщення облігацій поки що не надходить, але Bloomberg зазначає, що цей план може принести значно більше коштів для підтримки України. Лідери ЄС також намічають використання доходів від заблокованих активів для фінансування військових потреб України.

За планами, більшість надприбутків, які знаходяться в бельгійській розрахунковій палаті Euroclear, будуть переведені до Європейського фонду світу. Цей фонд використовується головним чином для фінансування військових закупівель, які призначені для України. Частина коштів також буде переведена до фонду України регулярного бюджету ЄС.

Президент Джо Байден намагається досягти прогресу у розробці плану з використання активів до саміту G7 в Італії у червні. Варто зазначити, що раніше США вже запровадили санкції проти компаній, що мають стосунок до ракетної програми Ірану.

Читайте також

Що цікавого подивитися у Відні
вчора, 18:41 249 переглянули
Що цікавого подивитися у Відні
Що подивитись в Ірландії за 4 дні
25.09.2024 - 17:50 401 переглянули
Що подивитись в Ірландії за 4 дні