США повинні збільшити витрати на оборону — ЗМІ

Україна потребує збільшення витрат на оборону
Україна потребує збільшення витрат на оборону

Уряди, які змінювали один одного, збільшували соціальні виплати та видатки на охорону навколишнього середовища, проте зменшували виробництво в США, яке витрачається на військові потреби. За часів Рейгана, близько 5% ВВП США було виділено на оборону, тоді як зараз це становить половину цієї суми. Одночасно, Китай, Північна Корея та Росія спільно розробляють зброю та здійснюють розвідку з метою витіснити американську владу та установити новий світовий порядок. Про це заявив директор дослідницької групи економічної політики Гудзонського інституту Ірвін Стельцер у газеті The Times.

Слід зазначити, що Китай, який має найбільший флот в світі, перешкоджає руху США в Південно-Китайському морі; хусити змушують Америку розміщувати війська та витрачати ресурси в Червоному морі, Іран фінансує бойовиків, які нападають на американців, тоді як Північна Корея, стратегічний партнер РФ, розробляє ядерну зброю, що може досягти американських баз на острові Гуам у Тихому океані.

"Перспектива другого терміну Джо Байдена не більше заспокоює наших союзників, ніж другий термін Трампа. Байден вважає за краще витрачати дефіцитні кошти на заходи соціального захисту та ремонт доріг, а не на військові кораблі та зброю. Підтримувачі Байдена вимагають збільшення витрат на соціальні виплати та боротьбу зі зміною клімату замість підготовки до можливого захоплення Тайваню Сі Цзіньпін", - зазначив Стельцер.

Гарна новина полягає в тому, що американські політики, можливо, нарешті розуміють загрозу, яку становить недостатнє фінансування зовнішньої політики. Минулого тижня сенатський комітет додав 25 мільярдів доларів до запропонованих видатків на оборону. Це перевищує раніше узгоджений ліміт між президентом та лідером республіканців у Палаті представників. Керівник республіканців у сенатському комітеті з питань збройних сил закликав збільшити оборонні видатки з 2,7% до 5% ВВП післявоєнного мінімуму.

Стельцер підсумовує, що оскільки прогнозується, що дефіцит бюджету США досягне 1,92 трильйона доларів цього року (7% ВВП) та 14% у 2023 році, буде потрібно підвищити податки та перерозподілити кошти з "зелених" та соціальних витрат на оборону.

Джерело: ZN.UA

Читайте також