США приєдналися до Міжнародної коаліції з повернення українських дітей

Сполучені Штати Америки офіційно оголосили, що приєдналися до Міжнародної коаліції, створеної для повернення в Україну дітей, які були незаконно депортовані Росією.

Відповідну заяву у п'ятницю, 8 березня, оприлюднили на сайті Державного департаменту Штатів. Там також зазначили, що Вашингтон підтверджує підтримку "Спільній декларації про створення Міжнародної коаліції за повернення українських дітей", проголошеної раніше Канадою та Україною.

"Сполучені Штати оголошують про приєднання в якості держави-члена до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, щоби підтримати безпечне повернення всіх українських дітей, які були незаконно депортовані або примусово переміщені Росією, а також щоби забезпечити відповідальність причетних", – сказано у документі.

У спільній декларації країн-членів ідеться, що міжнародне гуманітарне право повинні дотримуватись у тому числі шляхом вирішення проблеми незаконної депортації та примусового переміщення українських дітей Росією.

Зазначимо, що 2 лютого керівник ОП Андрій Єрмак і міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі запустили роботу Міжнародної коаліції з повернення українських дітей. Усього в коаліції разом із США уже 29 країн.

Джерело: OBOZ.UA