США списують десятки бойових літаків. Сирський запропонував варіант

Україні просто необхідно, щоб західні союзники забезпечили більше літаків.

Один з варіантів можуть стати штурмовики A-10 Thunderbolt. Цю думку висловив командувач Сухопутних військ ЗСУ, Олександр Сирський, в інтерв'ю Reuters.

"Я б говорив про A-10 як про один з варіантів, якщо їх нам дадуть. Це не нова машина, але надійна, яка зарекомендувала себе у багатьох війнах, має широкий спектр озброєнь для знищення наземних цілей на допомогу піхоті", - зазначив Сирський.

Підтримка сухопутних військ, які намагатимуться взяти ініціативу у боротьбі з російськими окупантами, може бути забезпечена штурмовиками A-10.

"Він призначений для знищення наземних цілей: танків, артилерії. Все, що протистоїть піхоті", - наголосив генерал-полковник.

Також, Олександр Сирський зазначив, що ударну роль можуть виконувати гелікоптери, зокрема AH-64 Apache та AH-1 Super Cobra, а також UH-60 Black Hawk.

A-10 Thunderbolt - це дозвуковий штурмовик виробництва США, який знаходиться на озброєнні Повітряних сил США з 1970-х років.

Під час візиту до Києва, Ріші Сунак оголосив великий пакет військової допомоги для України на 2,5 млрд фунтів стерлінгів.

Крім того, на зустрічі у Києві в п'ятницю, британський прем'єр Ріші Сунак і президент України Володимир Зеленський підписали двосторонню безпекову угоду.