США та Франція застерегли від ескалації конфлікту на Близькому Сході

США та Франція на зустрічі
США та Франція на зустрічі

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне обговорили ситуацію на Близькому Сході. Про це повідомив речник Держдепу Метью Міллер.

Секретар (Блінкен - ред.) і міністр закордонних справ обговорили поточні зусилля щодо досягнення припинення вогню для забезпечення звільнення заручників і збільшення гуманітарної допомоги Газі, а також важливість запобігання подальшій ескалації конфлікту на Близькому Сході та виклики, пов'язані з загрозами з боку Ірану" - йдеться в повідомленні Держдепартаменту.

Напередодні президент США Джо Байден висловив сподівання, що Іран утримається від ескалації, незважаючи на загрозу помсти за вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії у Тегерані.

Відповідаючи на запитання журналістів, Байден сказав, що сподівається на це, але не може бути впевнений.

Розгортування військ США на Близькому Сході

Міністр оборони США Ллойд Остін підписав накази про переміщення додаткових сил на Близький Схід та в деякі частини Європи після загрози помсти Тегерану за вбивство головного командира Хезболлі і політичного лідера ХАМАСу на іранській землі.

США відправлять на Близький Схід авіаносну ударну групу USS Abraham Lincoln, а також морські кораблі з системами протиракетної оборони. Крім того, буде розгорнуто додаткову ескадрилью винищувачів.

Переміщення військових можливостей має на меті зміцнити оборону США, підтримати Ізраїль та гарантувати готовність реагувати на непередбачені ситуації.

Джерело: Голос Америки

Читайте також