США ввели санкції проти китайських компаній, причетних до створення Іраном балістичної ракети

Сполучені Штати ввели санкції проти фізичних та юридичних осіб у Китаї, Гонконгу та Ірані за допомогу у створенні балістичних ракет для Ірану.

Зокрема, аташе Ірану з питань оборони в Пекіні Давуд Дамгані звинувачується у координації військових закупівель з Китаю для іранських кінцевих користувачів, включаючи дочірні компанії Міністерства оборони та тилу збройних сил Ірану, повідомляє Reuters.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також під санкції підпадають компанії Parchin Chemical Industries, PB Sadr, а також виробники електроніки MODAFL та PCI.

Китайську компанію Zhejiang Qingji Ind Co включили до списку обмежень за продаж Ірану центрифуг та іншого обладнання.

Також серед тих, хто потрапив під санкції, були Hong Kong Ke.Do International Trade та китайська Qingdao Zhongrongtong Trade Development, які Мінфін США звинуватив у продажу Ірану кольорових металів подвійного призначення.

"Сполучені Штати продовжуватимуть переслідувати незаконні транснаціональні мережі закупівель, які таємно підтримують іранське виробництво балістичних ракет та інші військові програми", заявив заступник міністра фінансів США з тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Іран провів випробування нової балістичної ракети Khorramshahr-4, яка ще має назву Khаibar. Дальність її пуску 2 тис. км. Ракети цього класу мають унікальну систему наведення та контролю на етапі польоту. Завдяки своєму потужному двигуну сила удару в землю ракети становить 280 с, сила удару у вакуумі 300 с.

У ракети дуже короткий час підготовки та запуску менш ніж 12 хв.