США заблокували десятки інтернет-ресурсів, пов’язаний із російською розвідкою

Логотипи блокованих ресурсів в американському дерегулюванні
Логотипи блокованих ресурсів в американському дерегулюванні

Агенти російської розвідки арештовані за шахрайство в США

Міністерство юстиції США оголосило про арешт 41 інтернет-домена, які використовувалися агентами російської розвідки та їх помічниками для шахрайства в країні, повідомляє пресслужба Міністерства юстиції США.

Російський уряд запустив цю схему, щоб украсти конфіденційну інформацію американців, використовуючи законні облікові записи електронної пошти, щоб шахрайський спосіб змусити жертв розкрити свої облікові дані. За підтримки наших партнерів з приватного сектору, ми будемо невпинними у викритті російських акторів і кіберзлочинців і позбавимо їх злочинних інструментів - сказала заступниця генерального прокурора Ліза Монако.

Відповідно до розкритих деталей, вилучені домени належали хакерам, які працюють на Callisto Group - підрозділ Центру 18 Федеральної служби безпеки Росії.

Зловмисники використовували ці домени для отримання доступу до комп'ютерів та поштових скриньок уряду США та інших жертв, а також для крадіжки цінної інформації.

Жертвами атак хакерів Callisto Group були американські компанії, колишні співробітники Розвідувального співтовариства США, працівники Міноборони і Державного департаменту США, американські військово-оборонні підрядники та працівники Міненергетики США.

Крім того, компанія Microsoft подала цивільний позов на арешт 66 інтернет-доменів, які використовував хакерський групування Callisto Group, відоме як Star Blizzard.

Star Blizzard атакувала понад 30 організацій громадського суспільства, серед яких журналісти, аналітичні центри і неурядові організації, з метою викрадення конфіденційної інформації та втручання у їхню діяльність.

Читайте також