США засудили російські вибори на окупованих територіях України - Держдеп

Американці звинуватили росіян в втручанні на окупованих територіях України
Американці звинуватили росіян в втручанні на окупованих територіях України

У Державному департаменті заявили, що США засуджують організацію режимом РФ виборів на тимчасово окупованих територіях України. Вони загрожують відповідальністю всім, хто бере участь в цьому процесі.

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер зробив відповідну заяву у Вашингтоні.

"Сполучені Штати засуджують спроби Росії підірвати суверенітет, територіальну цілісність і політичну незалежність України шляхом проведення фіктивних виборів на окупованих українських територіях", - заявив представник Держдепартаменту.

Він також підкреслив, що США не визнали і ніколи не визнають легітимність чи результати цих фіктивних виборів, які пройшли в Україні в рамках виборів президента РФ. Представник США наголосив: "Луганськ, Донецьк, Запоріжжя, Херсон і Крим – це Україна".

Однак Міллер підкреслив, що результати виборів на окупованих українських територіях будуть такими, які вирішить Москва. Вони не відображатимуть вольовиявлення громадян України, яких примушують голосувати.

Представник США також наголосив, що Росія повністю ігнорує свої зобов'язання згідно з міжнародним правом.

"Сполучені Штати будуть використовувати всі доступні інструменти для притягнення до відповідальності осіб, відповідальних за дії, які підривають суверенітет, територіальну цілісність або політичну незалежність вільних країн, у тому числі спостерігачів на виборах в окупованих частинах України", - зазначив представник Держдепартаменту США.

Джерело: Укрінформ

Читайте також

Що цікавого подивитися у Відні
вчора, 18:41 249 переглянули
Що цікавого подивитися у Відні
Що подивитись в Ірландії за 4 дні
25.09.2024 - 17:50 401 переглянули
Що подивитись в Ірландії за 4 дні