Стало відомо, яка країна стала рекордсменом за кількістю заражень мавпячою віспою

Зображення мавпи з мавпячою віспою
Зображення мавпи з мавпячою віспою

Рекордна кількість випадків зараження мавпячою віспою зареєстрована в Іспанії

З початку спалаху мавпячої віспи у 2022 році в Іспанії було зафіксовано 8104 випадки зараження, що стало рекордним показником в Європі. Про це повідомляє Europa Press з посиланням на інформацію МОЗ країни. Серед міст Іспанії, лідерами за кількістю інфікованих стали Мадрид (2770 випадків) та Каталонія (2452 випадки).

«Так, 2024 року в королівстві з мавпячою віспою зіткнулися 264 особи станом на 8 серпня. Більшість заражень спостерігається серед чоловіків у віці 37 років. Трійку лідерів серед європейських країн, окрім Іспанії, поділили Франція та Велика Британія», – зазначили журналісти.

Раніше глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейєсус наголосив, що епідемія мавпячої віспи, відомої як mpox, була оголошена надзвичайною ситуацією в області охорони здоров'я. За його словами, ситуація має міжнародне значення.

Зазначимо, що в Швеції виявлено перший випадок штаму мавпячої віспи поза Африкою, який називається Clade I. Цей штам вважається більш заразним та смертоносним, ніж попередній варіант. Олівія Вігзелл, голова шведського Агентства громадської охорони здоров'я, повідомила, що людина заразилася під час перебування в частині Африки, де спостерігався великий спалах Clade I.

Читайте також