Стало відомо, чи планує Байден звільнити Остіна через його таємну госпіталізацію

Президент США Джо Байден вирішив залишити міністра оборони Ллойда Остіна на своєму посту попри його приватну госпіталізацію. Про це заявив представник Білого дому. За його словами, Байден дізнався про госпіталізацію Остіна лише в четвер у другій половині дня, що викликало занепокоєння щодо прозорості роботи уряду.

Попередній президент Трамп закликав звільнити Остіна і звинуватив його у непрофесійній поведінці та недотриманні обов'язків. Він стверджував, що Остін "зник безвісти", навіть сам Байден не знав його місцезнаходження.

Представник Білого дому заявив, що основна увага зараз зосереджена на лікуванні та одужанні голови Пентагону. Водночас, він наголосив на роботі, яку Остін виконував протягом останніх трьох років.

За даними, Остін продовжує виконувати свої обов'язки як міністр оборони з лікарні. Він взяв на себе відповідальність за недостатню прозорість у цій ситуації, але Байден поважає його роботу та його лідерство.

Міністр оборони Ллойд Остін був госпіталізований 1 січня внаслідок ускладнень після медичного втручання. Він зробив заяву з приводу своєї госпіталізації того ж дня.