Стало відомо, кого французька влада розшукує разом із Дуровим

Французька поліція розшукує особу разом із Дуровим
Французька поліція розшукує особу разом із Дуровим

Французькі правоохоронці видали ордер на арешт Миколи Дурова, брата генерального директора Telegram Павла Дурова. Він є співзасновником цього месенджера. Ордер викликаний відмовою Telegram співпрацювати зі слідчими французької поліції у справі сексуального насильства над дітьми. Розслідування розпочалося раніше, ніж було відомо. Ордер видали 25 березня після відсутності відповіді на запит суду щодо ідентифікації користувача.

Ордери видали за звинуваченнями в співучасті у зберіганні, розповсюдженні, пропонуванні або наданні порнографічних зображень неповнолітніх у складі організованої групи.

Діти Павла Дурова також стали предметом судового процесу. Жінка, яка називає себе матір'ю трьох його дітей, подала до нього в суд. Відомо, що генеральний директор Telegram став донором сперми для понад сотні пар у 12 країнах.

Тільки одна із спутниць бізнесмена вже випущена, тоді як сам Павло Дуров перебуває під вартою. Його затримали в аеропорту Ле Бурже у Парижі. Під час затримання його оголошено у міжнародний розшук. Він звинувачується у відмові співпрацювати щодо кібер- та фінансових злочинів у Telegram. ОАЕ та Франція вже раніше зламали телефон Дурова у 2017 році.

Зауважимо, що президент Франції Еманюель Макрон зустрічався з Павлом Дуровим і пропонував йому перенести штаб-квартиру Telegram до Парижа.

Читайте також