Стало відомо, коли стартують перші тестування кандидатів на посади суддів ВАКС

Перші тестування кандидатів на посади суддів ВАКС
Перші тестування кандидатів на посади суддів ВАКС

Вища кваліфікаційна комісія готується до тестування кандидатів у судді ВАКС

Вища кваліфікаційна комісія суддів планує провести тестування кандидатів у судді Вищого антикорупційного суду в листопаді. Про це повідомляє пресслужба ВККС.

Комісія визначила порядок перших анонімних тестувань кандидатів на посади суддів ВАКС у межах кваліфікаційного іспиту:

  • 11 листопада - тестування когнітивних здібностей;
  • 14-15 листопада - тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації суду.

Учасники, які не пройдуть тестування когнітивних здібностей, не матимуть можливості пройти тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації суду.

Окрім того, комісія встановила пороговий бал для тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації суду, який складає 112,5 балів із 150 максимально можливих. Пороговий бал для тестування когнітивних здібностей залишається невизначеним, однак, він повинен становити не менше 75% згідно з Законом України "Про судоустрій і статус суддів".

Закупівля службових квартир для суддів ВАКС

На 2025 рік Вищий антикорупційний суд планує виділити близько 60 млн грн на придбання службових квартир для новозапроваджених суддів ВАКС і Апеляційної палати ВАКС.

Керівник апарату Вищого антикорупційного суду Богдан Крикливенко на засіданні Комітету Верховної Ради з питань правової політики 27 вересня повідомив, що закупівля службового житла передбачена статтею 13 Закону "Про Вищий антикорупційний суд". Суддям ВАКС або Апеляційної палати ВАКС, які не мають власного житла, надається службове житло на час перебування на посаді. Це житло належить державі і не може бути приватизовано.

Зміни до Державної антикорупційної програми

Найближчим часом Кабінет міністрів може затвердити проєкт змін до Державної антикорупційної програми з урахуванням нових реалій воєнного стану.

Читайте також