Стало відомо, коли в Україні розпочнеться повторний огляд обмежено придатних

Повторний медогляд придатних для військової служби почнеться в травні

Засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк оголосив про початок повторного медогляду обмежено придатних для військової служби з середини травня. Він проілюстрував зміни, внесені законом № 10313, який скасовує висновок військово-лікарської комісії "обмежено придатний".

Гаврилюк заявив, що тривають погодження змін до 402 наказу, а з середини травня розпочнеться переогляд на підтвердження придатності до служби тих людей, які були визнані обмежено придатними.

Законопроєкт про мобілізацію: обов'язки та штрафи

Заступник міністра нагадав про законопроєкт №10449 про мобілізацію, який був ухвалений Верховною Радою. Цей закон вводить чотири важливі положення: обов'язки громадян, обов'язки органів місцевого самоврядування, облік чоловіків у віці 18-60 років та зменшення можливостей ухиляння від мобілізації.

Також, Верховна Рада підтримала законопроєкт №10379 про збільшення штрафів за порушення військового обов'язку та правил мобілізації.

Закон про облік військовозобов'язаних

Парламент також прийняв закон про мобілізацію №10449, який пропонує поставити на облік усіх військовозобов'язаних і оновити їхні дані. Це призначено для спрощення процесу мобілізації, оскільки Територіальні Центри Кадрового Забезпечення матимуть актуальну інформацію про потенційних новобранців. Поправки передбачають, що чоловіки у віці 18-60 років повинні оновити свої дані протягом 60 днів у військкоматі, Центрі надання адмінпослуг або в електронному кабінеті призовника.

Закон про зменшення призовного віку

Закон про зменшення призовного віку набув чинності, тому Територіальні Центри Кадрового Забезпечення почнуть викликати 25-річних чоловіків для уточнення даних та проходження медогляду.

Читайте також:

  • Мобілізаційний законопроєкт. Хто отримає відстрочку від служби: повний список
  • Мобілізаційний законопроєкт: які покарання для ухилянтів залишили депутати
  • «Депортації не буде»: нардепка пояснила норму про обмеження консульських послуг за кордоном