Стало відомо, куди Росія пошле воювати солдат із Північної Кореї

Солдати з Північної Кореї представлені на фото
Солдати з Північної Кореї представлені на фото

Північно-корейські військові навчаються у Росії та можуть бути використані в Україні

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко повідомив, що північно-корейські військові вже отримують навчання у Росії та можуть бути направлені у Курську область. За його словами, це не перші північно-корейські військові, які знаходяться на території Росії. Вони вже використовувалися для адаптації північно-корейських снарядів для російської артилерії. Тимочко додав, що північно-корейські військові активно використовуються у різних бойових діях.

Тимочко повідомив, що розвідка має дані про наявність 10-12 тисяч північно-корейських солдатів, які воюють на боці РФ. Він вважає, що їх можуть використати на Курщині для адаптації до бойових умов. Це також дає Росії можливість використовувати їх як союзників в захисті своєї території.

Тимочко також розповів, що північно-корейські військові проходять підготовку у "бурятській бригаді" чисельністю 3 тисячі осіб. Їм можуть видати російські паспорти для приховування своєї національності та легкого повернення до війська у разі дезертирства. Згодом, їх можуть відправити на війну в Україну.

У США також стурбовані повідомленнями про участь північно-корейських військових на боці РФ, але наразі немає офіційного підтвердження цих даних. Південна Корея вважає відправлення північно-корейських військ в Україну серйозною загрозою міжнародній безпеці.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що не може підтвердити повідомлення про відправку північно-корейських військ до Росії та можливе розгортання їх у війні в Україні. Однак, він підкреслив, що такий крок КНДР становить загрозу та викликає занепокоєння, якщо виявиться правдою.

Читайте також