Стало відомо, на кого з українців можуть поширити військово-транспортний обов'язок

Український солдат імовірнохідний військовий обов'язок
Український солдат імовірнохідний військовий обов'язок

В Україні громадянам, які мають більше одного транспортного засобу, можуть поширити військово-транспортний обов'язок

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки визначився з певними положеннями законопроекту про посилення мобілізації. Зокрема, обговорювалася позиція щодо виконання військово-транспортного обов'язку і надання автомобілів громадянами.

Згідно з встановленими нормами, військово-транспортний обов'язок поширюється на органи влади, підприємства та громадян, які володіють транспортними засобами. Також запроваджується порядок залучення транспорту під час мобілізації та відшкодування збитків.

"Поправкою пропонується поширити військово-транспортний обов'язок на громадян, які мають у власності два і більше транспортних засобів однієї і тієї ж категорії", - заявив народний депутат.

За словами депутатів, буде застосовуватися зважений підхід щодо виконання обов'язку і захисту інтересів громадян, які мають лише один необхідний транспортний засіб.

Окрім того, визначено порядок виконання обов'язку під час мобілізації та варіанти відшкодування збитків, заподіяних транспортним засобам. Крім того, відправлення таких транспортних засобів за межі країни та передача їх в оренду також буде заборонено.

Уряд визначить порядок виконання військово-транспортного обов'язку та компенсації збитків, а Міністерство внутрішніх справ буде забезпечувати інформацію про зареєстровані транспортні засоби, які можуть бути використані для доукомплектування Збройних сил України.

Читайте також

Що цікавого подивитися у Відні
вчора, 18:41 249 переглянули
Що цікавого подивитися у Відні
Що подивитись в Ірландії за 4 дні
25.09.2024 - 17:50 401 переглянули
Що подивитись в Ірландії за 4 дні