Стало відомо, скільки непальців завербувала РФ на війну проти України

Росія залучила до своєї армії 15 тисяч жителів Непалу

За інформацією CNN, Росія набрала близько 15 тисяч жителів Непалу до своєї армії, запропонувавши їм 2000 доларів за службу. Однак сім’ї цих непальців звертаються до Москви з вимогою повернути їхніх родичів.

Один з непальців, який пішов служити в російську армію, заявив: "Я не пішов в армію заради задоволення. У Непалі у мене не було можливості працевлаштуватися. Але зараз розумію, що це було неправильне рішення. Ми не передбачали, що нас швидко відправлять на передову і що ситуація буде така жахлива".

“Я пішов в російську армію не заради задоволення. У Непалі у мене не було жодної можливості працевлаштуватися. Але, оглядаючись назад, це було не правильне рішення. Ми не уявляли, що нас так швидко відправлять на передову і наскільки жахливою буде ситуація”, - розповів один з непальців.

Після навчання цей непалець був направлений до Бахмуту, де він перебував приблизно місяць і отримав поранення. Він повідомив, що ситуація в Бахмуті жахлива: всі ділянки землі постраждалі від бомб, будинки зруйновані і повсюди панує знищення.

“У Бахмуті немає жодної ділянки землі, яка б не постраждала від бомб. Усі дерева, кущі та зелень… їх уже немає. Більшість будинків зруйновано. Ситуація там настільки жахлива, що аж плакати хочеться”, - розповів найманець, який воював на боці окупантів.

Серед цих непальців щонайменше 2000 зникли безвісти. Члени їхніх родин вимагають від влади повернути їхніх чоловіків додому. Проте політики значно занижують кількість непальських найманців, які беруть участь у російсько-українській війні. За їхніми даними, кількість громадян Непалу, які беруть участь у війні, становить близько 200 чоловік.

Також раніше полонений сомалієць назвав країни, з яких найманці воюють на боці Росії. Він зазначив, що в одному з загонів РФ було близько 20 іноземних найманців.

“Таких як я було десь двадцять солдатів, включно зі мною. Вони з Непалу, Єгипту, Індії, Таджикистану. Були й інші обличчя. Я не знаю, звідки вони, але я точно знаю, що не з Росії. Непальці говорять на урду або хінді, яких я не розумію. Єгиптяни арабською, якої я теж не розумію. Деякі індуси говорять англійською, але дуже погано”, - каже Аділь.