Стало відомо, скільки строковиків Україна взяла в полон на Курщині і що з ними зараз

Полонені строковики на Курщині
Полонені строковики на Курщині

За операції в Курській області, українським захисникам вдалося взяти в полон близько 250 російських строковиків. Про це повідомляє The Washington Post.

Журналісти WP відвідали українську в'язницю на північному сході країни, куди направляють полонених з Курської області.

Протягом останніх 10 днів до в'язниці доставили 320 росіян, серед яких більшість є строковики. Кількість строковиків, які потрапили до української в'язниці, складає приблизно 250.

За словами начальника в'язниці, деякі з полонених людей були дуже налякані при першому прибутті, але потім вони адаптувалися.

Журналісти також поговорили з росіянами, яким вдалося потрапити до полону. Вони відзначили, що більшість полонених не має поранень.

Російські солдати повідомили, що їх добре ставляться, надають медичну допомогу та годують їх тричі на день.

У в'язниці також були присутні представники Червоного Хреста, які відвідали полонених військовослужбовців.

За словами строковиків Миколи та Сергія, вони потрапили до полону після нападу України на їх військовий штаб. Вони пройшли три дні лісами та болотами та спали на землі, поки потрапили до українських позицій.

Після перевірки на наявність зброї, українські солдати дали їм їжу, воду та цигарки.

Микола розповів, що українські солдати спілкувалися з ними, розповідали свої історії та слухали їх.

Атмосфера в одній з камер в'язниці, де перебували старші полонені, була похмурою. Серед них були прикордонники та контрактники. Більшість чоловіків зазначили, що це був їх перший бойовий досвід, і раніше їх не відправляли в Україну.

Один з полонених розповів, що з 60 людей, з якими він бився разом, вижили лише четверо або п'ятеро, оскільки решта відмовилися здатися і були вбиті.

Раніше полонений строковик з Курщини розповів, як вони оборонялися від ЗСУ.

Читайте також