Стало відомо, скільки священників служить у ЗСУ

Священники у формуванні ЗСУ
Священники у формуванні ЗСУ

У Збройних силах України працюють понад 300 священників та богословів з 13 релігійних організацій. Про це заявили у ЗСУ.

«Зараз у війську присутні понад 300 священиків та богословів з 13 різних релігійних організацій. Вони завжди поруч зі своїми підопічними на фронті, в тилу чи у шпиталі, щоб поділитися молитвою, здійснити релігійні обряди чи просто послухати людину, яка потребує духовної підтримки. Збройні сили України висловлюють вдячність своїм духовним лідерам за їх жертовність та службу Богу та українським воїнам», - йдеться у повідомленні.

Капеланське служіння у ЗСУ розпочалося у 2021 році, але фактично воно з’явилося на початку російської агресії в Криму та на сході України у 2014 році.

Сьогодні, 12 жовтня, в Україні відзначається День військового капелана. Це свято приурочене до святого Мартина Милостивого, єпископа Турського, який вважається засновником і покровителем військового духовенства. Святителя Мартин Милосердний вважається засновником військового капеланства та покровителем військових капеланів.

Військові капелани відіграють важливу роль в Україні, допомагаючи солдатам зберігати віру та мораль в складних ситуаціях. Вони є не тільки духовною, але й психологічною підтримкою для бійців.

Національний банк випустив нову пам'ятну монету з номіналом 10 грн на честь фахівців логістичного забезпечення ЗСУ.

Українські військові залишили місто Вугледар, але це не означає поразку, а є частиною стратегії, спрямованої на виснаження російських військ. Більше 70% поранених військовослужбовців після лікування повертаються на службу.

Читайте також