Стало відомо, скільки українців отримали громадянство Німеччини

Українці з громадянством Німеччини: статистика
Українці з громадянством Німеччини: статистика

Німеччина надала громадянство лише 5900 українцям в 2023 році

Українці становлять лише 3% від загальної кількості отримувачів громадянства Німеччини у 2023 році, що становить 200 100 осіб.

За повідомленням Bild, це сталося на основі даних федерального статистичного відомства Destatis.

Натомість, кількість українців, які отримали німецький паспорт у минулому році, збільшилася на 300 осіб.

За увесь період це найбільша кількість отримувачів громадянства з 2000 року, коли набуло німецького громадянства 196 800 осіб.

Наразі для отримання громадянства Німеччини потрібно прожити там вісім років. Проте, з липня 2024 року починає діяти спрощений закон, згідно з яким можна отримати німецький паспорт через п'ять або навіть три роки проживання в країні.

Ті українці, які вже проживали в Німеччині до початку війни, зуміли отримати громадянство. За даними Destatis, станом на початок 2024 року в Німеччині проживало 977 000 українців, які залишили рідну країну через війну.

Згідно з новим законом, перші українці, які виїхали з України, зможуть отримати німецьке громадянство вже у 2025 році.

Найбільш поширеними країнами, звідки натуралізовані громадяни Німеччини у 2023 році, були Сирія, Туреччина, Ірак, Румунія і Афганістан.

Зауважується, що понад третина усіх отримувачів німецького громадянства у минулому році (38%) раніше мала сирійське громадянство, що на 27 100 осіб більше, ніж у попередньому році. 10 700 натуралізацій припадає на турків і іранців.

Джерело: Ліга

Читайте також