Стало відомо, в якій з областей ухилянти найчастіше незаконно перетинають кордон

Перетин кордону через незаконні маршрути
Перетин кордону через незаконні маршрути

Генпрокурор: найбільше обвинувачень у справах про незаконний перетин кордону зафіксовано в Одеській області

У генерального прокурора України Андрія Костіна повідомили, що у Одеській області від початку 2024 року зафіксовано найбільшу кількість скерованих до суду обвинувальних актів стосовно учасників угруповань, що організовували незаконний перетин кордону. Про це він сказав в коментарі для Liga.net.

Головний прокурор вказав на проблему, яку зігнорувала ситуація із втечею народного депутата Артема Дмитрука: Державній прикордонній службі не вистачає ресурсів, щоб повністю забезпечити безпеку кордону.

«Велика кількість прикордонників постійно воює в Силах оборони. Їм треба допомогти і з технічним оснащенням кордону, який є між контрольно-пропускними пунктами, і з фізичним захистом кордону. На це потрібні гроші та час. Я вважаю, що їм потрібно це виділити й розпочати роботу з найбільш ризикованих ділянок», - зазначив Костін.

Костін наголосив, що у Одеській області є одна з найбільш ризикованих ділянок кордону. За перше півріччя 2024 року там було скеровано до суду шість обвинувальних актів, пов'язаних із злочинними угрупованнями, які працювали над незаконним перетином кордону. Ця кількість - найбільша в Україні.

Раніше повідомлялося, що прикордонники Подільського загону спільно з правоохоронцями затримали в Одеській області велику групу чоловіків, які планували нелегально перетнути кордон.

На нараді з керівниками правоохоронних та антикорупційних органів, яку 26 серпня провів президент України Володимир Зеленський, обговорювалися питання незаконного перетину кордону та боротьби з колаборантами. Протягом двох тижнів очікується представлення плану щодо вирішення цих проблем.

До слова, восьмеро мешканців Гагаузії, включаючи двох співробітників Прикордонної поліції, були поміщені під попередній арешт на 30 днів. Слідство заявило, що затримані організовували схему нелегальної міграції чоловіків з України, отримуючи за це від €6 тис. до €8 тис. з однієї особи.

Читайте також