Становлять загрозу для людей: в Україні побільшало диких тварин 

Дика тварина зближується до людини
Дика тварина зближується до людини

Заборона відвідування лісів та полювання на диких тварин під час воєнного стану

Під час воєнного стану цивільному населенню заборонено відвідувати ліси та полювати на диких тварин. Це призвело до збільшення чисельності хижаків, які становлять загрозу для людей. Голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Смаль розповів про це в інтерв'ю ZN.UA.

Зростання чисельності тварин відрізняється залежно від виду та регіону. Найбільше збільшення поголів'я спостерігається серед хижих тварин, зокрема вовків, шакалів та лисиць. Шакали з причорноморських степів поширилися на всю територію України та всі її кліматичні зони", - заявив Смаль.

За словами Віктора Смаля, збільшення чисельності диких тварин є природним процесом, який спостерігається вже протягом 20 років. Однією з причин збільшення хижаків є обмеження полювання в багатьох регіонах України.

Приватні випадки браконьєрства не є значущим чинником, який впливає на приріст поголів'я тварин. Вони практично не мають впливу на розмноження та чисельність населення тварин у конкретному регіоні. Люди основним чином проживають у містах і не мають істотного впливу на тварин у їх природному середовищі", - додав Смаль.

Нагадаємо, що минулого року на Житомирщині у парку бігав дикий кабан, який пізніше був зловлений за допомогою пастки.

Читайте також