Starlink для України: Пентагон продовжив контракт із Маском

Starlink для України: Пентагон продовжив контракт із Маском

Міністерство оборони США продовжило контракт з компанією SpaceX на надання інтернет-послуг Starlink в Україні ще на пів року. За даними Bloomberg, контракт був продовжений до 30 листопада, і його вартість складає 14,1 мільйона доларів.

«Космічні сили США продовжили контракт із SpaceX до 30 листопада на суму 14,1 мільйона доларів. Угода надає доступ до системи Starlink, апаратного забезпечення та підтримки клієнтів на узгоджених умовах», - повідомила речниця командування космічних систем Бонні Пойндекстер.

У 2023 році українські військові зіткнулися із забороною використовувати послуги Starlink. Компанія SpaceX Ілона Маска заявила, що використання безпілотників Starlink не відповідає умовам угоди, яку уклала з урядом України. Вона нагадала, що контракт передбачав надання інтернету для гуманітарних цілей, зокрема для лікарень, банків і сімей, постраждалих від російського вторгнення.

Компанія SpaceX заявила, що змушена припинити оплату послуг Starlink для України і звернулася до Пентагону з проханням взяти це на себе. Міністерство цифрової трансформації пояснило причини незадоволення Маска використанням Starlink в Україні.

Читайте також: