Старт саміту НАТО та завершення рятувальних робіт в «Охматдиті». Головне за 9 липня

Старт саміту НАТО та завершення рятувальних робіт в «Охматдиті»
Старт саміту НАТО та завершення рятувальних робіт в «Охматдиті»

Ювілейний саміт НАТО у Вашингтоні триватиме з 9 до 11 липня. Для України цей саміт може бути дуже важливим як політично, так і практично. Україна може отримати нову серйозну допомогу від Альянсу, а також окремо від країн-членів НАТО.

На саміті візьмуть участь не тільки країни-члени Альянсу, але й делегації з інших країн, включаючи президента України Володимира Зеленського. Він заявив, що серед ключових питань на саміті: збільшення кількості засобів ППО, винищувачів F-16 та додаткові гарантії безпеки для України.

Кабінет міністрів звільнив з посади заступника міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергія Орлова.

Сергій Орлов був призначений на посаду 1 липня 2020 року. Він відповідав за цифровізацію та мав впроваджувати е-послуги, оптимізувати інформаційні системи та державні реєстри тощо.

В Києві завершено аварійно-рятувальні роботи на території національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", яка постраждала від російського ракетного удару 8 липня.

Під час атаки загинуло двоє осіб, 32 поранених звернулися за медичною допомогою, а вісьмох дітей госпіталізовано з травмами.

Львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, який спробував дати хабар керівнику Головного слідчого управління ДБР, буде пред'явлено обвинувачення у суді. За даними ЗМІ, Гринкевич пропонував одному з керівників Головного слідчого управління отримати $500 тис. за сприяння у поверненні конфіскованого майна та закриття кримінального провадження щодо компаній, пов'язаних з Міністерством оборони.

Розслідування у справі завершилося у травні 2024 року, але процес судового розгляду лише почався.

Процес інтеграції Грузії до Європейського Союзу призупинений. Посол ЄС у Грузії Павло Герчинський заявив, що наміри уряду Грузії не зрозумілі для лідерів ЄС. Закон про іноагентів, який був прийнятий парламентом, вважається кроком назад.

Закон про іноагентів передбачає обов'язкову реєстрацію організацій, які отримують фінансування з іноземних джерел та займаються політичною діяльністю.

Читайте також