Ставка Зеленського: Сирський заявив про контроль 1000 км² території РФ

Зеленський контролює 1000 км² на РФ
Зеленський контролює 1000 км² на РФ

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача 12 серпня 2024 року. Про це він повідомив у своєму офіційному телеграм-каналі.

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський доповів про оборонні дії на фронті та операцію в Курській області. Зеленський висловив вдячність усім військовослужбовцям за їхню стійкість та рішучі дії.

Президент доручив міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям та СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції.

Під контролем українських військ наразі знаходиться близько 1 000 км² рф, - заявив головком Сирський на Ставці.

Перша віцепрем'єр-міністр Юлія Свириденко доповіла про економічну ситуацію. Уряд планує збільшити частку українського виробництва в державних закупівлях та готує для вітчизняних підприємств довгострокові контракти на 5-10 років.

Зеленський також дав низку інших доручень: Координаційному штабу, ГУР, СБУ та МВС - розробити стратегію повернення українських громадян з російського полону. Міністерству оборони та дипломатам - представити перелік необхідних дій для отримання від партнерів дозволу на використання далекобійної зброї для захисту території України.

Читайте також

NYT порівняла "мирні плани" Венса та Путіна
сьогодні, 02:30 157 переглянули
Венс і Путін на фото