Ставлення до біженців у Нідерландах суттєво змінилось: дані дослідження

Дослідження: ставлення до біженців в Нідерландах
Дослідження: ставлення до біженців в Нідерландах

Ставлення до біженців та іммігрантів у Нідерландах стає жорсткішим, незалежно від політичних поглядів громадян країни. Про це повідомляє Dutch News.

За даними опитування, проведеного Ipsos I&O, голландці, незалежно від політичних симпатій, вважають міграцію найбільшою проблемою своєї країни. Практично семеро з десяти респондентів підтримують більшу роль Європейського союзу у скороченні міграції.

«У Нідерландах існує широке прагнення обмежити міграцію незалежно від політичних переваг, і близько семи з десяти респондентів хочуть, щоб Європейський Союз робив більше для скорочення міграції», - заявляють у дослідженні.

Виявилося, що минулого року 91% лівих та ліберальних виборців вважали, що Нідерланди несуть «моральне зобов'язання» піклуватися про біженців, порівняно з 83% цього року. Результати також показали, що прихильники партій, які раніше підтримували прийом біженців, тепер хочуть обмежити міграцію на рівні ЄС.

У дослідженні також виявлено, що 68% респондентів вважають краще обмежити прихід біженців з безпечних країн, а 46% підтримують обмеження мігрантів, які приїжджають у зв'язку зі з'єднанням родин. Зокрема, 34% учасників опитування вважають потрібним скоротити кількість людей, що приїжджають на низькокваліфіковану роботу, а 32% і 26% підтримують зменшення кількості іноземних студентів та висококваліфікованих мігрантів відповідно.

За дослідженням, тільки кожен п'ятий респондент вважає, що міграція приносить економіку Нідерландів більше, ніж коштує, а майже третина вважає, що це коштує державу значні грошові витрати. Приблизно половина респондентів висловлюють підтримку поверненню прикордонного контролю та забороні в'їзду в країну в рамках Європейського союзу. Дослідження було проведене квітні і охопило вибірку з 2200 осіб.

Влада Нідерландів планує ввести нове правило для українських біженців, згідно з яким вони зобов'язані будуть оплачувати проживання в муніципальних притулках. Муніципалітет Гільверсюм вже найближчим часом почне збирати внески від українських біженців віком від 18 років за проживання в двох приймальних центрах міста, повідомляє hilversumsnieuws.nl.

Читайте також