Стефанішина заявила, що Німеччина та США проти запрошення України в НАТО

Союзники, крім Німеччини та США, підтримують ідею надання Україні офіційного запрошення до вступу до НАТО. Про це повідомила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина у телемарафоні.

The New York Times написав, що США та Німеччина виступають проти початку переговорів щодо вступу України в НАТО. Стефанішина вважає, що ця стаття готує країни НАТО та України до того, які рішення чекати чи не чекати на майбутньому саміті НАТО.

За словами Стефанішиної, очередність питань, пов'язаних з Україною, встановлює сама Україна. Вона зазначила, що для України питання запрошення в альянс є пріоритетним і буде розглядатися стільки, скільки потрібно для прийняття рішення.

«Формат запрошення запропонувала сама Україна, як юридичну гарантію вступу в НАТО. Воно є на порядку денному. Абсолютно всі союзники підтримують це рішення окрім двох. Оскільки ця інформація стала публічною, то тепер США та Німеччина намагаються звертати увагу на інших скептичних союзників, таких як Угорщина та Словаччина. Але ключова позиція саме цих двох країн (Ред. – Німеччини та США)», – пояснила Стефанішина.

Стефанішина заявила, що США та Німеччина проти запрошення України до НАТО, оскільки це вже не просто розмови, а реальне рішення.

«Тому, що це реальне рішення. Запрошення - це реальне рішення», – зауважила Стефанішина.

Нагадаємо, що саміт НАТО відбудеться з 9 по 11 липня 2024 року в столиці США, Вашингтоні. Він буде присвячений 75-річчю альянсу.

Читайте також: 

  • 75-річчя НАТО. Головний подарунок Альянсу зробила... Росія
  • НАТО виповнюється 75 років: чому для України важливе членство в Альянсі
  • Солдати НАТО в Україні. Наскільки це реально