Столтенберг висловився щодо розміщення військ НАТО в Україні

НАТО не планує розміщення військ в Україні

Північноатлантичний альянс не планує розміщувати свої війська в Україні для протистояння Росії, так як Київ не про це просить. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у інтерв'ю агентству ANSA після зустрічі з прем'єр-міністркою Італії Джорджею Мелоні.

"Україна не просить розгортання військ НАТО у собі, але хоче більшої підтримки від союзників. Існує ризик, що Росія зможе захопити ще більше території. Щоб цього уникнути, ми повинні забезпечити українців боєприпасами і зброєю", - сказав він.

Столтенберг додав, що Україна опинилася в скрутному становищі на полі бою через те, що США пів року не могли узгодити пакет допомоги, а Європейський Союз надав значно менше артилерійських снарядів, ніж обіцяв. Однак ситуація змінюється в даний час.

"Росія не демонструє реального бажання проводити мирні переговори, оскільки Владімір Путін вірить, що зможе перемогти. Єдиний спосіб переконати його - це довести йому на полі бою, що РФ програє. І єдиний спосіб зробити це - надати військову підтримку Україні", - підсумував генсек НАТО.

Джерело: ZN.UA