Штраф від 340 до 1700 гривень: українцям нагадали, за яке порушення навесні загрожує покарання

Штрафи за порушення правил дорожнього руху
Штрафи за порушення правил дорожнього руху

Українцям нагадали про штраф за збирання березового соку без дозволу

Українців попередили, що весною вони можуть отримати великий штраф у розмірі від 340 до 1700 гривень за порушення.

"Хвиля" повідомила, що про це зазначено в публікації Гусятинської громади.

Українці були попереджені, що збирати березовий сік самостійно без спеціального дозволу - "лісового квитка" - заборонено. В іншому випадку порушникам загрожує штраф.

"Березень - час заготівлі корисного та смачного березового соку. Збираючи сік самостійно для власних потреб, громадяни можуть своїми діями спричинити загибель дерева. Зазвичай це відбувається тому, що люди не враховують вік дерева, а також насадження, де це можна робити", - пояснили експерти.

березовий сік

Неправильне збирання соку призводить до гнилення та грибкових захворювань всередині дерева, що призводить до його висихання і втрати якостей.

Збирання деревних соків відноситься до спеціального використання природних рослинних ресурсів згідно зі Статтею 10 Закону України "Про рослинний світ".

"Право на збирання березового соку мають постійні користувачі лісових угідь (державні та комунальні лісогосподарські підприємства), а також підприємці та фізичні особи, які мають "лісовий квиток", - вказано у повідомленні.

Цей документ дає право на збір соку визначеними місцями та з дотриманням встановлених правил. Якщо вимоги не дотримуються, порушникам доведеться стати перед судом згідно зі статтею 70 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Збирання березового соку у населених пунктах, парках, скверах, зелених зонах є порушенням, за яке передбачено штраф від 340 до 1700 гривень.

Збір соку на територіях природно-заповідного фонду заборонений.

Нагадаємо, що водіям загрожують серйозні покарання за порушення документів.

Читайте також

Що цікавого подивитися у Відні
вчора, 18:41 249 переглянули
Що цікавого подивитися у Відні
Що подивитись в Ірландії за 4 дні
25.09.2024 - 17:50 401 переглянули
Що подивитись в Ірландії за 4 дні