Штраф від ТЦК: як дізнатися про наявність відкритого провадження

Людина читає Інформаційний запит про ТЦК
Людина читає Інформаційний запит про ТЦК

Якщо людина отримала штраф від ТЦК і відкрито виконавче провадження, вона може переглянути інформацію про себе в автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП). Про це повідомляє Волинський обласний ТЦК та СП.

«Пошук можна здійснити за своїми прізвищем та ім’ям. Саме в АСВП здійснюється реєстрація виконавчих документів, документів виконавчого провадження та фіксуються всі виконавчі дії», – йдеться у повідомленні.

Інформація також містить дані про час її розміщення. Пошук можна провести через вебсайт за такими параметрами:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • число, місяць, рік народження боржника – фізичної особи та прізвище, ім’я, по батькові (за його наявності) стягувача – фізичної особи;
  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань для юридичної особи – боржника та стягувача;
  • номер виконавчого провадження.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №3783-IX (законопроєкт 11143) про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку ведення військового обліку. ТЦК зможе переглянути в Реєстрі «Оберіг» дані про відкрите виконавче провадження та інформацію про несплачений штраф.

Наразі Міністерство оборони не працює над впровадженням електронних повісток. Для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Станом на 7 липня 2024 року понад 3,2 млн українців оновили свої військово-облікові дані.

З початку року ТЦК передав виконавчій службі майже 12 тис. штрафів за порушення військового обліку. За пів року поточного року до виконавчої служби надійшло більше штрафів від ТЦК, ніж за весь минулий рік.

Читайте також