Штрафи за порушення законів про мобілізацію та повне сонячне затемнення. Головне за 8 квітня

Народний депутат Максим Бужанський повідомив, що штрафи за порушення законів про мобілізацію в Україні будуть збільшені. За його словами, адміністративний арешт та позбавлення волі не будуть застосовуватись у відношенні порушників, але буде нараховуватись штраф. Інформацію про це він оприлюднив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

У понеділок, 8 квітня, у Північній Америці відбувається перше повне сонячне затемнення 2024 року. Жителям України, яким не пощастить побачити це явище в реальному часі, пропонують відстежити його за допомогою онлайн-трансляцій. Фаза повного затемнення триватиме до 22:46 за київським часом.

У Чорнобильській зоні відчуження з'явився новий мешканець - шакал. Цей хижий ссавець, родич вовка, є незвичайним явищем для цього району. Незважаючи на негативний імідж шакала серед народів, його присутність свідчить про розмаїття природи і право різних видів тварин на існування.

Уряд пропонує нові програми оренди житла

Українська фінансова житлова компанія розробляє програми оренди житла з правом викупу та соціальної оренди. Ці програми мають допомогти вирішити питання доступного житла, зокрема у зв'язку зі збільшенням суспільного попиту через війну. Програма rent to own дозволяє людині спочатку орендувати житло на певний термін, а потім накопичити кошти на його купівлю через кредитування.

Читайте також:

  • Командувач Сухопутних військ відреагував на цькування працівників ТЦК
  • Убивство підлітка на столичному фунікулері. Військовослужбовець отримав підозру
  • Російська пропагандистка в істериці через заяву Кучми
  • Росія змінила тактику ураження енергетичної інфраструктури України
  • Сенаторка пояснила, коли Конгрес США може схвалити фінансування для України