Стрілянина на «Південмаші»: Нацгвардієць отримав довічне ув'язнення

Нацгвардієць Артемій Рябчук, який вчинив стрілянину на "Південмаші" у Дніпрі в січні 2022 року, вбивши чотирьох людей, отримав довічне позбавлення волі. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"За матеріалами ДБР Красногвардійський райсуд міста Дніпро засудив до довічного позбавлення волі строковика, який у січні 2022 року вчинив стрілянину на Південному машинобудівному заводі. У результаті - 5 осіб загинули, серед них одна цивільна, ще 5 - отримали поранення різного ступеня тяжкості", - йдеться у повідомленні.

На суді чоловік повністю визнав свою провину, розкаявся та попросив вибачення у рідних загиблих.

Його визнано винним у порушенні статутних правил взаємовідносин, вбивстві та замаху на вбивство двох і більше осіб, викраденні зброї, дезертирстві, а також порушенні статутних правил вартової служби та незаконному поводженні зі зброєю (ч. 3 ст. 406, п. п. 1, 8, 9 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 8, 9 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 410, ч. 3 ст. 408, ч. 2 ст. 418, ч. 1 ст. 263 КК України).

Нацгвардійцю призначено покарання - довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, 27 січня 2022 року близько 3:40 у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць застрелив чотирьох військовослужбовців та одну цивільну жінку, ще п'ятеро людей дістали поранення. Стрілок з автоматичною зброєю втік з місця злочину. Близько 9.30 його затримали в м.Підгороднє.

Проти нацгвардійця, який стріляв у побратимів, порушили три кримінальні справи. Слідчі вже повідомили затриманому Артемію Рябчуку про підозру. Також речниця МВС розповіла, чи мав нацгвардієць психічні відхилення.

Читайте також:

  • Хто такий Артемій Рябчук, який розстріляв нацгвардійців у Дніпрі (фото, відео)
  • Розстріл у Дніпрі: поранена військова вперше розповіла про напад