Штучний інтелект споживає забагато електроенергії. І це стало проблемою для американських компаній

Американські енергетичні та технологічні компанії стикаються з проблемами щодо недостатньої постачання електроенергії для штучного інтелекту, повідомляє Reuters.

Заява компаній стверджує, що електричні системи в США не розширюються достатньо швидко, щоб задовольнити зростаючу потребу в енергії для таких технологій, як штучний інтелект, який вимагає багато електроенергії. Це змушує бізнес-центри обробки даних іноді в обхід комунальних служб.

Багатьох правових актів, процесів отримання дозволів та судових суперечок з екологічними та громадськими організаціями сповільнюють підключення нових енергетичних проектів до електромережі і створюють загрозу для доходу традиційних енергетичних компаній, таких як регульовані електрокомпанії.

“Регулювання та отримання дозволів у Сполучених Штатах є жахливим”, - заявив Бред Стенсберрі, керівник практики фінансового менеджменту в енергетиці та комунальному господарстві в аудиторській компанії KPMG.

Енергетичні компанії також стикаються з труднощами щодо забезпечення електроенергією компаній, що використовують чат-ботів, таких як ChatGPT, який вимагає вдесятеро більше енергії, ніж пошук Google, та інші форми штучного інтелекту.

“Важко швидко щось побудувати”, - сказав Майкл Кейзер, керівник Національної кооперативної організації з відновлюваної енергетики, яка представляє близько двох десятків кооперативів з виробництва та передачі електроенергії. “Тому я думаю, що це природний результат того, що центри обробки даних і технологічні компанії прагнуть купувати електроенергію самостійно”.

Регульовані енергетичні компанії посилаються на повільний процес розширення своїх систем, особливо з урахуванням попиту на відновлювані джерела енергії, такі як сонячна та вітрова енергія, і сподіваються, що зростаючий попит від великих технологічних компаній допоможе їм розвиватися.

Читайте також:

  • Нейромережу ChatGPT порівняли за небезпекою з ядерною зброєю
  • Chat GPT: стрибок у майбутнє чи крок у прірву?
  • Десять професій, що можуть зникнути через діяльність ChatGPT: кого торкнеться