Студент з Фінляндії купив приватний острів дешевше, ніж ціна нового автомобіля

Студент з Фінляндії на острові
Студент з Фінляндії на острові

Олівер Рассел, 24-річний студент коледжу з Фінляндії, здійснив свою дитинську мрію - він купив приватний острів у березні цього року. Острів розташований за три години їзди від Гельсінкі, має площу 2,5 акри і коштував 30 500 доларів. Про це повідомляє Bussines Insider.

Більшість людей говорили: "Що ви робите? Навіщо ви це робите? Це здається якимось божевіллям". Але я відчуваю, що мені пощастило. Для свого віку я перебуваю в дуже хорошому становищі, і мені захотілося спробувати зробити щось ризиковане

Рассел продав свою квартиру в Колорадо, за що отримав 80 000 доларів, і використав їх для купівлі острова.

Студент планує зі своєю дівчиною Хеленою Томашевською збудувати на острові будинок і традиційну фінську сауну. Наразі вони вже мають палатку, де проводять літо, і планують почати будівництво сауни наступного літа, використовуючи деревину з самого острова.

У липні молода пара облаштувала на острові тимчасовий намет у формі дзвона, який слугує їм спальнею, їдальнею та гардеробом. Необхідні припаси вони доставляють на острів невеликим човном. Наступним кроком буде будівництво плавучого дока, що дозволить їм проводити більше часу на острові та перевозити великі предмети.

Рассел планує заготовити деревину цієї зими для будівництва сауни, яке розпочнеться наступного літа. Сауна, розташована біля берега озера, матиме площу трохи більше 100 квадратних футів, щоб після парної можна було одразу охолодитися у воді.

Оскільки для будівництва до 30 квадратних метрів не потрібен дозвіл, Рассел очікує, що процес будівництва буде спрощений.

Після будівництва сауни пара планує звести сільський будиночок з усіма зручностями, включаючи водопровід та електричну систему на сонячних батареях. За даними Європейської туристичної комісії, туристи в Європі витратять рекордні 800 мільярдів євро цього року. Це на 37% більше, ніж до пандемії, коли витрати становили 583 млрд євро. Кількість іноземних гостей зросла на 6% порівняно з 2019 роком, що також є рекордом у Європі.

Читайте також