Студентам з України активно допомагають у ЄС

З початку повномасштабного наступу Росії на Україну багато українських студентів шукають притулок у сусідніх країнах.

Шведські вищі навчальні заклади, такі як Стокгольмський університет, виділяють фінансування для збільшення місць розміщення. Каролінський інститут готується прийняти вчених і студентів на безоплатній основі.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Університет Південної Данії (SDU) і сім інших університетів країни на підтримку українському народу призупинили співпрацю з російськими та білоруськими науковими організаціями.

«У парламенті Данії є широке політичне розуміння того, що ми надаємо українським біженцям можливість вступати до університету без плати за навчання», – сказав директор університетів Данії Йеспер Лангергаард.

Уряд Ісландії висловив свою солідарність Україні та запропонував житло студентам та іншим українським біженцям.

Університети Фінляндії пропонують допомогу у вирішенні проблем українців, пов'язаних з навчанням. Університет Гельсінкі надав підтримку у вступі студентів, щоб допомогти їм завершити навчання без диплому.

Міністерство освіти Ірландії запропонувало знизити оплату за навчання для українських студентів, а також мовні курси та іншу допомогу. Група студентів Трініті-коледжу в Дубліні зустрілася з українськими студентами, тоді як NUI Galway заявив, що працює над стипендіями для них.

Університет Любляни розпочав гуманітарну кампанію «Університет серця» для збору грошей, щоб оплатити українським студентам оренду житла, харчування, одяг, навчальні матеріали та комп'ютерне обладнання.

У Румунії українським студентам також запропонували продовжити навчання. Навіть ті, хто не може підтвердити свої академічні результати й диплом, все одно отримають оцінювання знань.

Загребський університет готовий прийняти українських студентів, де вони зможуть отримати безкоштовне харчування та консультації, а також безкоштовне навчання на факультеті ветеринарної медицини.